2-6skivorOstSå det finns ost över och under skinkan
1-2skivorSkinkaNågon du gillar
Variant 4: Efterrätt
1-2mskFärskost
1-2mskSyltTill exempel jodgubb.
Instruktioner
Plocka fram alla ingredienser
Lägg ena mackan på en skärbräda eller tallrik och montera hela smörgåsen. Börja med att bre på eventuell senap och lägg sedan på osten eller varva ost och skinka. Toppa med övre brödskivan med den eventuella senapen nedåt.
Sätt den torra stekpannan på värmning medel, jag kör 4-5 av 9 på min spis. Om stekpannan inte tå att värmas utan fett så ha i så lite fett du kan komma undan med.
Bre ett rätt tunt lager med majonnäs på översidan av topp-bördskivan. Se till att täcka hela ytan
När stekpannan är var, lägg mackan med majonnäs sidan nedåt och bred ett lager majonnäs på den nya översidan medans mackan steks
Stek ca 2 minuter på vardera sida. Det är OK att tjuvkika på undersidan för att ta reda på om den hunnit bli gyllenbrun